המסע אל המדינה הקטנטנה במרכז היבשת השחורה, הוא בגדר חוויה יוצאת דופן בתוך הכאוס של אפריקה שאנחנו מכירים. זהו מסע תיעודי מרתק אשר בו נתעד את אורח החיים במדינה המורכבת באפריקה: הניגודיות של חיי העיר, החיים הפשוטים של הכפריים (כ-90% מאוכלוסיית המדינה היא כפרית), הסיפורים האנושיים שהיא נושאת בחובה, וכל זאת לצד הטבע הכה מרהיב בו היא התברכה.
לתעד את רואנדה
בניגוד למדינות רבות באפריקה, רואנדה של היום היא אחת המדינות הבטוחות והיציבות ביבשת. בנוסף לכך, המפגש עם הטבע הפראי שלה, הרי הגעש, יערות הגשם והאגמים המרהיבים, עלולים ליצור מעין תחושה מוזרה של ׳האם זו באמת באפריקה׳?
ומצד שני, זוהי מדינה שרק לאחרונה ציינה 25 שנה לרצח עם מכוון ושיטתי, שהתבצע ע״י הממשל שלה עצמה, ובו נהרגו קרוב למיליון בני אדם. רבים נוספים נפצעו ונושאים עימם צלקות פיזיות ונפשיות עד היום.
המדינה עשתה התקדמות עצומה מאז מלחמת האזרחים, ומעבר לשיקום הכלכלי, הצליחה גם לעמוד באתגר הגדול ביותר והוא פיוס אמיתי בין הרוצחים לקורבנות. כשמסתובבים ברואנדה ופוגשים את תושביה, קשה עד בלתי אפשרי לדמיין את עוצמות האלימות ואת השנאה שהאנשים הנחמדים האלה היו שותפים לה. ועל אף ההתקדמות והשיקום, רואנדה עדיין נחשבת למדינה ענייה, שנאלצת להתמודד עם בעיות רבות.
מהחיים המסעירים והניגודיות של עיר הבירה קיגאלי, דרך יערות הגשם בהם חיים שימפנזים ועוד מגוון בעלי חיים, ועד לכפרי הדייגים והשווקים הצבעוניים, רואנדה היא פורטרט אפריקאי מדהים ומגוון. הצטרפו אלינו למסע שלוכד את איתני הטבע במלוא הדרם, אך גם מאפשר לתעד את רוח האדם וגדולתה.
הצלם המוביל את המסע, יונתן טורגובניק, חוזר לרואנדה לאחר הפרויקט הדוקומנטרי המשמעותי שלו, שבו תיעד את סיפוריהן של נשים שנאנסו במהלך רצח העם ב-1994 ואת ילדיהן שנולדו כתוצאה מכך. בפרויקט ההיסטורי "Intended Consequences," יונתן חשף את המציאות הקשה של הקורבנות, תוך העברת מסר חזק של התמודדות, הישרדות וריפוי.
הפרויקט זכה בפרסים יוקרתיים, ביניהם פרס עיתונאות של אוניברסיטת קולומביה ופרס Webby, והיה מועמד לאמי.