צוות יומן מסע

"אנחנו חיים בעידן שבו אנשים מעדיפים תמונות מרשימות מאשר מציאותיות, והשימוש בתוכנות עריכה, שבקלות בלתי נסבלת מאפשרות לייצר מניפולציה ולשנות את תוכן הצילום באופן רדיקלי, גורם לאובדן האמינות של הצילום בכלל ושל צילום העיתונות בפרט."

זיו קורן לא באמת דורש הצגה מיוחדת, הוא אחד הצלמים הבודדים בארץ ששמם הולך לפניהם. אבל אם במקרה פספסתם, נספר בקצרה שהוא צלם דוקו ועיתונות מהחשובים של ימינו, בארץ ובעולם, מנחה מסעות צילום, מרצה ושופט בתחרויות צילום בינלאומיות.

ביומן מסע אנחנו תמיד אומרים ש'צילום לומדים מצלמים', ואם כבר החלטתם שאתם רוצים לעשות קורס צילום, לא תלכו על הטוב ביותר? ברור שכן. ואיזה טוב יותר יש מזיו קורן?

את כל מערך לימודי הצילום של יומן מסע בנינו יחד עם זיו. הוא המנהל המקצועי של כל הקורסים והסדנאות שלנו, והוא גם מוביל מסעות צילום תיעודיים שאין דומים להם בארץ – כאלה שלא הולכים בתלם ובמסלולים המוכרים, אלא נכנסים לקרביים של השכונות הנידחות והטקסים הנסתרים, למקומות בהם קורים הדברים הכי מעניינים ומסעירים, שיתנו לכם אינסוף הזדמנויות צילום שלא תמצאו בשום מקום אחר.

השאלון עם זיו קורן

רוצים להכיר את זיו קצת יותר לעומק? הצלחנו לפנות אותו לכמה דקות כדי שיענה על השאלון שלנו:

  • מתי ואיך בחרת במקצוע? 
    את השירות הצבאי שלי מילאתי כצלם צבאי ונפל בחלקי לתעד את מלחמת המפרץ הראשונה, שם היה לי ברור שלהיות צלם עיתונות זאת התשוקה האמיתית שלי.
  • אם לא היית צלם, מה לדעתך המקצוע שהיית בוחר בו?
    מאחר ולא עשיתי שום דבר אחר בחיי הבוגרים כמקצוע, אני לא יכול לחשוב אפילו על אופציה אחרת.
  • מהו לדעתך החלק המאתגר ביותר במקצוע של צלם?
    המקצוע הזה משנה צורה כל הזמן. בשביל להישאר רלוונטי אתה צריך להישאר מעודכן, להבין את השפה החדשה ולשפצר את ארגז הכלים שעומד לרשותך לצד למידה בלתי פוסקת.
  • מה הופך תמונה לפריים מוצלח בעינייך?
    האינפורמציה חשובה והערכים הטכניים חשובים, אבל לצילום חייב להיות ערך מוסף כלשהו. בסוף הרגש הוא האלמנט הכי חשוב ביצירת קשר עם הצופה.
  • מי הצלם/ת שהכי השפיע/ה עליך ולמה?
    אני בא מאסכולה תיעודית-דוקומנטרית-חדשותית, ולכן הצלמים שהשפיעו עליי ביותר מגיעים מאותם ז'אנרים – ג'יימס נחקטוויי, רוברט קאפה, סבסטיאו סלגאדו.
  • מה האמירה שאתה רוצה לומר דרך התמונות שלך ואיך אתה גורם לזה לקרות?
    המסר החשוב ביותר הוא האמינות של הרגע. להביא את המציאות מדויקת ככל שניתן. צילום סטילס הוא מדיום נחות לעומת וידאו כשאין בידי את האפשרות להשתמש בקול ובתנועה, לכן המשימה מורכבת שבעתיים על מנת להצליח לספר את הסיפור כולו בשבריר שניה אחד, שמזקק רגע בהיסטוריה. הדרך לעשות את זה בסטילס היא לדעת ללכוד את הרגע המכריע. את המונח Decisive Moment טבע הנרי קרטייה ברסון, שהוא אחד מגדולי הצלמים בכל הזמנים.
  • מהו הלוקיישן האולטימטיבי לצילום עבורך?
    כל מקום שיש בו בני אנוש הוא פוטנציאל טוב כלוקיישן מבחינתי.
  • מה לא תהיה מוכן לצלם לעולם ולמה?
    אופנה, כי זה בניגוד גמור לאני מאמין שלי כצלם דוקומנטרי שכל מטרתו היא תיעוד המציאות ומנגד, תעשיית האופנה מושתתת על יצירת אשליה.
  • באיזה ציוד אתה משתמש ומהי העדשה האהובה עליך?
    אני מצלם עם קנון R-5, שזאת המצלמה הטובה ביותר שעבדתי איתה עד היום. העדשה האהובה עליי היא ה-15-35 2.8, מאחר ואני אוהב להיות קרוב לנושא אותו אני מצלם, ואם יורשה לי לצטט את רוברט קאפה שאמר – "If the picture is not good enough you are not close enough".
  • ולסיום, משפט אחד שקשור לצילום ונותן לך השראה?
    באופן טבעי המשפט הראשון שעולה לי בראש הוא I'd rather be honest than impressive, מהסיבה הפשוטה שהוא מקועקע לי על היד. אנחנו חיים בעידן שבו אנשים מעדיפים תמונות מרשימות מאשר מציאותיות, והשימוש בתוכנות עריכה, שבקלות בלתי נסבלת מאפשרות לייצר מניפולציה ולשנות את תוכן הצילום באופן רדיקלי, גורם לאובדן האמינות של הצילום בכלל ושל צילום העיתונות בפרט. אוסיף ואומר שהייתי חבר בוועדה מטעם לשכת העיתונות הממשלתית על מנת לנסח את הקוד האתי לצילום העיתונות הישראלי, מאחר והנושא הזה מאוד קרוב לליבי.

רוצים לקרוא עוד על זיו ועל המסעות הקרובים בהדרכתו? לחצו כאן >

מעוניינים להצטרף אלינו?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

אירעה שגיאה. נסו שוב מאוחר יותר או התקשרו

הטופס בשליחה.
אנא המתינו מספר שניות לאישור

הטופס בשליחה.
אנא המתינו מספר שניות לאישור

כתבות נוספות

השאלון עם הצלם טל שחר

הכר את הצלם: טל שחר

צוות יומן מסע

טל שחר הוא צלם עיתונות בכיר ב׳ידיעות אחרונות׳, אשר צילומיו מהווים חלק אינטגרלי מהלקסיקון הוויזואלי הישראלי. בתוך הלו”ז העמוס שלו, הוא עדיין מוצא את הזמן כדי ללמד את רזי עולם הצילום, וכפי שאתם מבינים – יש הרבה מה ללמוד ממנו. ביקשנו מטל שיענה על השאלון שלנו, כדי שתוכלו להכיר אותו קצת יותר לעומק.

לכתבה המלאה
השאלון עם הצלם אודי גורן

הכר את הצלם: אודי גורן

צוות יומן מסע

אודי גורן הוא צלם גיאוגרפי, יוצר וידאו, מחנך וכותב. אם אתם רוצים ללמוד צילום ולא יודעים איפה להתחיל, אודי הוא בהחלט האיש שלכם – צלם מוכשר עם סבלנות אינסופית ואהבה אמיתית למקצוע, שכבר הכשיר לא מעט תלמידים בקורס יסודות הצילום שלנו. מוזמנים להכיר אותו יותר לעומק ולקבל קצת השראה.

לכתבה המלאה
השאלון עם הצלם נתן דביר

הכר את הצלם: נתן דביר

צוות יומן מסע

נתן דביר הוא צלם עיתונות ודוקומנטרי, עוסק בפרויקטים שבוחנים לעומק את הטבע האנושי, זכה בפרסים ובהכרה בינלאומית רחבה, ולשמחתנו (ולשמחתכם) הוא גם מדריך צילום ב'יומן מסע'. אתם מוזמנים להכיר את נתן קצת יותר לעומק ולקבל השראה.

לכתבה המלאה