זיו קורן לא באמת דורש הצגה מיוחדת, הוא אחד הצלמים הבודדים בארץ ששמם הולך לפניהם. צלם דוקו ועיתונות מהחשובים של ימינו, בארץ ובעולם, מנחה מסעות צילום, מרצה ושופט בתחרויות צילום בינלאומיות. רוצים להכיר את זיו קצת יותר לעומק? הצלחנו לפנות אותו לכמה דקות כדי שיענה על השאלון שלנו.
"מהו החלק הכי הכי מאתגר במקצוע של צלם? להמציא את עצמך בכל פעם מחדש."
טל שחר הוא צלם עיתונות בכיר ב׳ידיעות אחרונות׳, אשר צילומיו מהווים חלק אינטגרלי מהלקסיקון הוויזואלי הישראלי.
העבודות של טל התפרסמו במגזינים מקומיים כמו ‘7 ימים’ ו’לאישה’, ובעיתונות הבינלאומית לרבות דר שפיגל, הסאן ועוד. הוא גם מצלם קמפיינים עבור חברות מסחריות מובילות וצילומי פורטרטים של דמויות מוכרות, מראשי ממשלה ועד לשחקנים וזמרים.
בתוך הלו”ז העמוס שלו, הוא עדיין מוצא את הזמן כדי ללמד את רזי עולם הצילום, וכפי שאתם מבינים – יש הרבה מה ללמוד ממנו.
טל הצטרף לצוות הצלמים של יומן מסע כדי ללמד צילום פורטרטים, והחיבור איתו היה כל כך מוצלח, שמאז הוא גם לימד בהצלחה כמה סבבים של קורס צילום למתחילים, קורסי לייטרום למתחילים ולמתקדמים, וקורס צילום דוקומנטרי (מרתק!). הוא גם מוביל מסעות צילום דוקומנטרים-תרבותיים ברחבי העולם, ומהווה חלק חשוב מנבחרת הצלמים שמובילה את קורס הצילום המתקדם שלנו.
עם טל תמיד מובטחת לכם חווית לימוד מקצועית, כיפית ומעשירה.
ביקשנו מטל שיענה על השאלון שלנו, כדי שאתם תוכלו להכיר אותו קצת יותר לעומק.
השאלון עם טל שחר
- מתי ואיך בחרת במקצוע?
נמשכתי לצילום בילדות, ובגיל 15 החלטתי ללכת ללמוד בתיכון ויצו צרפת במגמת צילום. בתור ילד אהבתי מאוד לפרק ולהרכיב מכשירים, והדחף הראשון שלי למצלמות היתה הסקרנות להבין איך הן עובדות. במהלך הלימודים הבנתי שזה מה שאני רוצה לעשות בחיים. המגמה היתה כל עולמי ומאז ועד היום אני מאוהב במקצוע הזה.
- אם לא היית צלם, מה לדעתך המקצוע שהיית בוחר בו?
נגרות. תמיד אהבתי לבנות דברים מעץ. בילדות עסקתי בטיסנאות. אהבתי את הבניה של הטיסנים אפילו יותר מההטסה שלהם.
- מהו לדעתך החלק המאתגר ביותר במקצוע של צלם?
להמציא את עצמך בכל פעם מחדש. במיוחד בימינו, כולם מצלמים כל הזמן וכצלם מקצועי נדרש ממך תמיד להביא את הערך המוסף בצילומים.
- מה הופך תמונה לפריים מוצלח בעינייך?
ערך מוסף. זה יכול להיות קומפוזיציה מיוחדת או אור מיוחד. תמונה מוצלחת היא קודם כל כזאת שמיצרת עניין אצל הצופה. זה יכול להיות הסיפור, הרגע, האסתטיקה או האווירה.
- מי הצלם/ת שהכי השפיע/ה עליך ולמה?
קשה לי להצביע על צלם אחד. אני פריק של צילום ועוקב אחרי צלמים מעולמות שונים, שהם וירטואוזים בתחומם. מהדוקומנטריסטים למשל אני מאוד אוהב את אלכס ווב, ומצלמי הפורטרט אני אוהב את סינדי שרמן.
- מה האמירה שאתה רוצה לומר דרך התמונות שלך ואיך אתה גורם לזה לקרות?
אין אמירה ספציפית. אני מנסה ללכוד את עיני הצופה באמצעות אסתטיקה, ולשמור על נרטיב תיעודי.
- מהו הלוקיישן האולטימטיבי לצילום עבורך?
בצילום פורטרטים, הלוקיישן האולטימטיבי בעיני הוא זה שעוזר לי לספר את הסיפור של המצולם באופן הכי טוב, וכמובן ישרת אותי מבחינת האור והצבעוניות.
- מה לא תהיה מוכן לצלם לעולם ולמה?
אין דבר כזה. אני אשתדל להימנע מצילומים שאין לי עניין בהם, כמו רכילות.
- באיזה ציוד אתה משתמש ומהי העדשה האהובה עליך?
אני עובד עם ציוד של קנון, ובשנים האחרונות עברתי בהדרגה למצלמות מירורלס ואני חושב שזה השינוי הטכנולוגי הגדול ביותר מאז המעבר לצילום דיגיטלי. אני אוהב מגוון של עדשות,וכ״חולה ציוד״ יש לי כמעט את כולן. אני אורז את התיק שלי בכל פעם מחדש לפי סוג משימת הצילום שיש לי. אני מעדיף כמעט תמיד לצלם בעדשות פריים, והטווח האהוב עלי הוא 35 מ״מ.
- ולסיום, משפט אחד שקשור לצילום ונותן לך השראה?
"לצילום אין כללים, זה לא ספורט. התוצאה היא החשובה, לא משנה איך היא מושגת." (ביל ברנדט).
רוצים לקרוא עוד על טל ועל הקורסים הקרובים בהדרכתו? לחצו כאן >







כתבות נוספות

הכר את הצלם: זיו קורן

הכר את הצלם: אודי גורן
אודי גורן הוא צלם גיאוגרפי, יוצר וידאו, מחנך וכותב. אם אתם רוצים ללמוד צילום ולא יודעים איפה להתחיל, אודי הוא בהחלט האיש שלכם – צלם מוכשר עם סבלנות אינסופית ואהבה אמיתית למקצוע, שכבר הכשיר לא מעט תלמידים בקורס יסודות הצילום שלנו. מוזמנים להכיר אותו יותר לעומק ולקבל קצת השראה.

הכר את הצלם: נתן דביר
נתן דביר הוא צלם עיתונות ודוקומנטרי, עוסק בפרויקטים שבוחנים לעומק את הטבע האנושי, זכה בפרסים ובהכרה בינלאומית רחבה, ולשמחתנו (ולשמחתכם) הוא גם מדריך צילום ב'יומן מסע'. אתם מוזמנים להכיר את נתן קצת יותר לעומק ולקבל השראה.